V niektorých obciach v Kežmarskom a Staroľubovnianskom okrese je vyhlásený 3.SPA

17.05.2010 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa/Kežmarok 17. mája (TASR) – Niektoré obce v okresoch Stará Ľubovňa a Kežmarok vyhlásili pre výdatný dážď 3. stupeň povodňovej aktivity (SPA).
Ten od nedele (16.5. ) platí v obciach Pusté Pole a Ľubotín v okrese Stará Ľubovňa, dnes sa pridali ďalšie obce na toku rieky Dunajec.
Ladislav Bojko zo Správy povodia Dunajca a Popradu pre TASR uviedol, že 3. SPA už vyhlásili aj v obci Podolínec. V Kežmarskom okrese vyhlásili 3. SPA starostovia obcí Slovenská Ves, Spišská Stará Ves, Veľká Franková, Podhorany a Osturňa.
Na rieke Poprad je všeobecne zvýšená hladina, avšak boli hlásené len lokálne problémy, ktoré neohrozujú príbytky ani zdravie ľudí. „Trochu sa vyliala rieka pri moste do obce Holumnica, okres Kežmarok a pri sútoku s Bielou pod Bušovcami tiež v Kežmarskom okrese, ale tam sa voda vyliala len na lúky, “ priblížil Bojko.
V poobedňajších hodinách budú zasadať v oboch okresných mestách povodňové komisie, ktoré v súčasnosti monitorujú situáciu v teréne. Podľa Bojka má však hladina riek Poprad a Dunajec skôr ustálený charakter, ak nezačne opäť prudko liať, tak poobede by mohla mať aj klesajúcu tendenciu.
 

Vyberte región